dinsdag 17 november 2015

Het taartje van Matthijs

Het is vlak na kwart voor acht voor achten, dinsdagavond. 'Oh, wat kan ‘ie bakken he!?', klinkt het in de regiekamer van De Wereld Draait Door. 'Ja, heerlijk. Genieten dit’, antwoordt de man naast de regisseur van dienst. Een collectieve zucht volgt. 'Wat een zaligheid.'

Even verderop kijkt de redactie van DWDD ook verlekkerd naar de tv. De persalarmen die rood gearceerd langskomen op hun beeldschermen leiden alleen maar af.  'Daar kijken we straks wel naar', zegt een van de redacteuren. Het beeld springt op de schermbeveiliging. Een vierkantje stuitert door beeld.

Matthijs van Nieuwkerk kijkt vol bewondering naar de taart die Robert (Kranenborg) en Ròbert (van Beckhoven) voor zijn neus maken. Heel Nederland, inclusief een groot deel van de kijkers van DWDD, weet inmiddels over het niet doorgaan van Duitsland-Nederland in Hannover. Een verdacht pakketje, concreet gevaar voor de complete stad. Een bom. Of toch niet? Politie. Speurhonden. Ontruiming.

De DWDD-schare zapt niet weg, want het nieuws zal ook hier wel ten tonele komen. De minuten tikken weg. Robert snijdt de taart aan en drukt Matthijs een stukje onder zijn neus. Hij ruikt, er rolt zichtbaar een rilling van genot over zijn lichaam.



De presentator neemt een hap en met volle mond krijgt hij eindelijk een briefje onder zijn neus. Hij leest voor wat er staat. Ongeïnteresseerd, met zijn gedachten bij de taart. De boodschap komt over als 'O ja, nog iets. Mmmmmmmmmm, taartje. Duitsland-Nederland kan niet op tegen mijn taartje. Taartje, taartje.. TAARTJE! MMMM'.

Matthijs kondigt het programma af en de camera zwenkt weg. Op Twitter is DWDD het gesprek van de avond. Gênant, ongeïnteresseerd, belachelijk, 'en dat voor een echte nieuwsman'. Dit alles aangevuld met #duined en #dwdd. Ach, wat kan het schelen, het was een lekker taartje. Mmmmm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten